Nagyon fontos, hogy minden este megtisztítsd az arcod, és nem csak akkor, ha sminkeltél, de olyankor különösen. A bőr, ha rajta marad a festék, kiszárad, hamarabb megvastagszik, pattanások alakulnak ki rajta, de még a szempilláid is könnyebben letörnek. 

Sokféle sminklemosót kapni, pedig nem kell rá külön költeni, a legjobb valószínűleg ott van a konyhádban. Az olaj ugyanis tökéletesen alkalmas a bőr megtisztítására, még akkor is, ha zsíros típusba tartozol. Az olaj kíméletesen távolítja el a sminket, nem húzza közben a bőrt, nem szárítja ki, és nagyon alaposan lehet vele dolgozni. Az olajos tisztítás egyáltalán nem újkeletű, sok helyen már az ókorban is így tisztálkodtak.

Így csináld!

Bármilyen olajat, olíva, jojoba, mandula, csepegtess egy vattakorongra, majd hagyd, hogy egy kicsit beszívódjon. Ha szemedről szeded le a sminket, akkor nyomd rá, várj 10 másodpercet, majd óvatosan töröld le a bőrt, amíg tiszta nem lesz.  

A sminked többi részét az ujjbegyeidre tett olajjal is fellazíthatod, majd vattakoronggal letörölheted. Ha már nem marad rajta folt, akkor tiszta. Mosd át langyos vízzel, majd tonizáld a bőrt, végül hidratáld.

Ezt a módszert bátran alkalmazhatod zsíros bőrön is, nem lesz tőle több pattanásod, sőt, valószínűleg jobbat teszel vele, mintha alkoholos szárító hatású szereket használnál, amik csak még inkább faggyútermelésre ösztönzik a bőrt.

  • Megosztás:
hirdetés