Rihanna általában feltűnő sminket visel, ami vonzza a tekintetet, és a róla készült fotókon is sokáig elemzés tárgya.

Ezért a sminkesei fokozottan törekednek arra, hogy a végeredmény hibátlan legyen, hiszen az énekesnő nyilván nem szeretné, hogy, amikor a külsejéről cikkeznek egy-egy esemény után, a kínos sminkbakija legyen a fő téma. Nem véletlen, hogy csak profikat foglalkoztat, köztük Priscilla Onót, akivel mára bizalmi viszonyban vannak. Olyannyira, hogy Rihanna a saját kozmetikai cégénél, a Fenty-nél is alkalmazta a sminkest. Priscilla az ELLE.com-nak mondta el, melyek azok az alapszabályok, amelyeket minden egyes sminkelésnél betart, és a laikusoknak is ajánl.

Így alapozd a száraz bőrt!

Ha az arcbőr száraz, a smink nemhogy elfedi ezt, hanem még ki is emeli, főleg, ha púdert is teszel rá. Priscilla Ono azt javasolja, hogy matt alapozót használj, de előtte keverj bele néhány cseppet a kedvenc olajos szérumodból. Így a bőr hidratáltabb lesz, szépen eloszlik majd a festék, és nem hívja fel a figyelmet a hámló részekre. Mivel az alapozó már eleve matt, alig kell majd rá púder, legfeljebb egy leheletvékony réteg a fixálás miatt.

A tökéletes highlighter

A sminkes szerint a jó highlighter a tökéletes smink lelke, ezért törekedj rá, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, és megtanuld jól használni. Ő a nagyon finom, por állagú termékekre esküszik, mert úgy látja, hogy a durvábbakat nem lehet szépen eldolgozni az arcon, és így a végeredmény krétaszerű lesz. Érdemes enyhén csillogó verziót választani, amit aztán egy lapos ecsettel, nyomó, körkörös mozdulatokkal a bőrhöz dörzsölsz. Így még krémesebb lesz az összhatás.

A kevesebb több

Priscilla Ono nem győzi hangsúlyozni, hogy minél vastagabb a sminkréteg, annál inkább természetellenes és amatőr lesz a hatás. Több réteg alapozó helyett egyet javasol, azokat a hibákat pedig, melyek ezen átütnek, korrektorral kell eltüntetni. Ha zsíros, fényes a bőröd, nem a többszöri púderezés a megoldás, ettől ugyanis csak összeáll, és csomós hatású lesz a smink. Helyette inkább egyetlen réteg átlátszó púdert vigyél fel, a felesleges faggyút pedig mattító itatóspapírral tüntesd el, amikor szükség van rá. Úgy gondolja, még mindig jobb egy kicsit fényleni, mint egyenetlen, ízléstelenül vastag sminkben mutatkozni.

  • Megosztás:
hirdetés