A legtöbb nő önbizalmán nagyot lendít a smink, sokan már attól is magabiztosabbnak érzik magukat, ha leheletnyit hangsúlyozzák a szemüket, ajkukat, vagy elkendőzik az apró bőrhibákat.

A jó smink azonban nem csupán erre képes: néhány ecsetvonással, illetve a fény és árnyék ügyes játékával optikailag csalhatsz picit, ha túl keskeny vagy túl széles az arcod. A kerek arcforma jellemzője, hogy az arc ugyanolyan széles, mint amilyen magas, az áll hangsúlytalan, az orcák pedig teltek, és nevetéskor kiugróan gömbölyödnek, mint két barack.

Ha keskenyebb, ovális formát szeretnél elérni, az arcod középső részére irányítsd a tekintetet: a bőrtónusodnál egy-két árnyalattal sötétebb púderrel vagy bronzosítóval árnyékold a halántékodat, az orcák külső szélét, illetve az áll vonalát. Ellenben a homlokodat, az arccsont felső ívét, valamint az áll középső, húsos részét finoman világosítsd. Ügyelj arra, hogy a világosabb és árnyékosabb részek ne legyenek szembetűnően kontrasztosak, mindenképp természetes hatást kell kelteniük. Íme, néhány sminktipp, két kerek arcú hírességtől!

  • Megosztás:
hirdetés