A bőr szépsége és egészsége védelmében a sminket mindig le kell mosni, ha már nincs szükséged rá. Ha úgy is látod, hogy teljesen lejött az összes kozmetikum, akkor is maradhat az arcodon egy kevés.

Ez pedig a sminklemosóval keveredve eltömíti a pórusokat, ami mitesszerek és gyulladt pattanások kialakulásához vezet. Megmutatjuk, hogyan távolítsd el maradéktalanul a sminket!

Ilyen sminklemosót használj!

Mivel sok sminktermék vízálló, vízbázisú sminklemosóval nem lesz könnyű dolgod. Inkább olajos tonikot használj, ami a legerősebb szempillaspirált is megoldja, ha pedig zsíros a bőröd, szerezz be egy enyhe alkoholtartalmú lemosót is, mely eltávolítja a felesleges faggyút, és összehúzza a pórusokat.

A legegyszerűbb, ha a kencével átitatsz egy vattakorongot, és alaposan áttörlöd vele a bőröd – ne csak a kisminkelt területet, az egész arcodat, lehetőleg többször is, több korong felhasználásával. Akkor vagy készen, ha már tiszta marad a vatta. Első lépésként akár sminkeltávolító törlőkendőt is használhatsz.

Mosakodj meg!

Minden sminklemosás után közvetlenül öblítsd át az arcod langyos vízzel is, így lejönnek az oldott, de a bőrhöz tapadt sminkmaradványok és a lemosó is. Puha törölközővel óvatosan dörzsöld át az arcod!

Hidratálj!

A törölgetéstől meggyötört bőrt szépen lenyugtathatod, ha a vizes öblítés és törölközés után bekened könnyű, nem túl zsíros hidratáló krémmel. Ez segít, hogy az alkoholos lemosó ne szárítsa ki a bőröd, és felfrissíti a smink alatt eddig nehezen lélegző arcot.

  • Megosztás:
hirdetés