A sminkecsetek gyakran drágábbak, mint maguk a kozmetikumok. Megan Taylor szépségblogger kíváncsi volt rá, hogy vajon tényleg megérik-e az árukat.

Kipróbálta, hogy van-e látványos különbség, ha ugyanazt a sminket az ujjaival, majd ecsettel készíti el, és az eredmény igen meglepő lett.

A blogger az érdekes kísérlethez Jennifer Howson sminkes segítségét kérte, aki profi ecsetekkel dolgozott a makeupján. A végeredmény laikus szemmel két teljesen ugyanolyan smink, és bár vannak apró eltérések, finom különbségek, külső szemmel nem lehetne megmondani, hogy melyik smink készült ecsettel, és melyik Megan ujjaival – ez nem túl jó hír azoknak, akik tízezreket költenek egy készletre.

A legnagyobb eltérést az anyagok eldolgozásánál tapasztalta a blogger, az ecsettel könnyebben, szebben és egyenletesebben tudott dolgozni. Emellett hangsúlyozta azt is, hogy ha valaki a drága ecsetek helyett mégis inkább az ujjait választja a sminkeléshez, előtte mindenképpen alaposan mosson kezet, mert különben rengeteg baktérium kerülne az arcára.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés