A sárgadinnyeszezon már beindult, ami több szempontból is jó hír: egyrészt jólesik a nyári melegben a szomjunkat hideg sárgadinnyével oltani, másrészt – ami talán még ennél is lényegesebb – a sárgadinnye a legtöbb bőrproblémát is orvosolja.

A gyümölcs frissíti a bőrt, nyugtatja és tonizálja is azt, így gyulladt pattanások ellen kifejezetten hatásos segítség. Emellett eltünteti a bőrpírt is, sőt, C-vitamin-tartalmának köszönhetően az öregedésgátlásban is használható. Az pedig már csak hab a tortán, hogy napégés esetén szintén bevethető.

Ha meggyőzött a lédús gyümölcs, akkor készítsd el a következő arcpakolást, mindenféle földi jóval!

Sárgadinnyés arcpakolás

Hozzávalók:

  • egy kisebb cikk sárgadinnye
  • egy darab uborka
  • egy-két kanál joghurt – elhagyható

Az uborkát mosd meg alaposan, majd reszeld le. A sárgadinnyét hámozd meg, turmixold össze, és keverd össze az uborkával. Ha túlzottan folyósnak ítéled a pakolást, akkor egy kevés joghurtot is keverhetsz hozzá, ez szintén jót tesz a pattanásos bőrnek.

Amikor összekutyultad, vidd fel a megtisztított arcbőrre, hagyd rajta 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le. A sárgadinnye és az uborka együttesen segítenek a bőr vízhiányának megszüntetésében, illetve pattanások ellen is hatásosak. Minden bőrtípusra ajánljuk!

  • Megosztás:
hirdetés