A színátmenetes szájfestési technika optikailag teltebb ajkakat varázsol, ráadásul most annyira divatos, hogy létjogosultságot adott a kéttónusú rúzsoknak.

Az úgynevezett bold és blurred – magyarul vastag és elmosott – ajkak a legdivatosabbak a szezonban. A sminkvideókból talán már ismerős lehet a kívül sötétebbre, belül világosabbra maszatolt rúzsozási technika, mely optikailag teltebbnek mutatja az ajkakat. Ennek a szájfestési módnak az ellentéte is nagyon elterjedt, mely a szájkontúroknál majdhogynem fehér, az ajkak húsosabb, párnás részein pedig meggypiros színátmenetet képez.

Az idei sminkdivat szerint az éles ajakkontúrok most eltűnnek, a vonalak és színek összemosódnak, mint amikor sminkben alszik el az ember lánya, és reggelre elkenődik a rúzs a száján. Eddig az ombre színhatást több rúzzsal, ecsettel, finoman ütögető technikával lehetett elérni, legalábbis a különféle szájfestési trükköket bemutató videók szerint.

Ám, amikor egyre nagyobb méreteket öltött ez a trend, a kéttónusú rúzsok is elkezdtek megjelenni a kínálatban. A Laneige márka speciális formájú, egy sötétebb és egy világosabb árnyalatot felvonultató rúzsait a legújabb ajakdivat ihlette, ezek a termékek pedig itthon is elérhetőek, egyelőre csak webshopokban.

  • Megosztás:
hirdetés