Nagyon dühítő, amikor – akár a hétköznapokra, akár esti sminkhez – kirúzsozod a szád, majd kis idő elteltével a színes festék az arcodon landol, vagy teljesen lekopik.

A kozmetikumokat árusító üzletekben lehet kapni rúzsfixáló folyadékot, ami valóban hatásos, de általában nem olcsó. Ha házilag, minden befektetés nélkül szeretnéd tartósabbá tenni a rúzsod, a következő lépésekkel megteheted.

Így rúzsozz, hogy tartós legyen!

Mielőtt kifested a szád, gyengéden radírozd le az ajkaidat bőrradírral vagy méz és cukor keverékével. Töröld szárazra a bőröd, és kenj alapozót az ajkaidra! A rúzs színével megegyező árnyalatú kontúrceruzával rajzold át az ajkaid körvonalát, és satírozd be a vonalon belül is.

Rúzsozd ki a szád: ezt megteheted magával a stifttel, de ecsettel vagy a kisujjaddal is felviheted a festéket. Fogj egy papírzsebkendőt, és harapj rá az ajkaiddal úgy, hogy a felesleges rúzs rajta maradjon.

Ismét végy egy papírzsebkendőt, tedd rá az ajkadra, majd márts púderbe egy vékony ecsetet, és a zsebkendőn keresztül satírozd át vele a rúzs felületét! Utolsó lépésként vigyél fel még egy vékony réteg rúzst.

Zárásként használhatsz sminkfixáló spray-t, vagy egy nagyon kevés hajlakkot, amit távolról fújj az ajkaidra, és vigyázz, hogy a szádba ne menjen!

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés