A ricinusolajról az első dolog, ami az ember eszébe jut, valószínűleg az, hogy erős hajnövesztő, pedig számos más dologra is használható az Afrikában őshonos növény magjából nyert olaj. A szagtalan, világossárga, sűrű, nem túl kellemes ízű olajat már régóta használja a népgyógyászat.

Mire jó a ricinusolaj?

Hajnövesztéshez, -erősítéshez nem kell mást csinálni, mint a fejbőrbe dörzsölni, majd fent hagyni minimum fél órát, de akár többet is – még jobb, ha folpackba tekered a hajad és a fejed, mint amikor hajmosás után a törülközőből készítesz turbánt. Alapos hajmosás kövesse a kezelést, amit érdemes hetente kétszer megismételni.

Ha a szemöldöködet vagy a szempilládat szeretnéd megerősíteni, akkor egy fülpiszkálót márts az olajba, csak arra vigyázz, hogy ne kerüljön a szemedbe. Innen le sem kell mosni, ha este alkalmazod.

A ricinusolajat használhatod ráncok ellen is. Pár cseppet tegyél az éjszakai krémedhez, vagy egyszerűen masszírozd a nedves bőrbe. Nappalra nem alkalmas, mert zsíros lesz a bőr, és nem lehet rá sminkelni. Pár hét után már látható a változás.

Ízületi fájdalmak ellen is ajánlja a népgyógyászat, ebben az esetben alaposan be kell kenni az érintett területet, majd befáslizni.

Néhány helyen fogyasztószerként is ajánlják erős hashajtó hatása miatt, de, ha valakinek nincs székrekedése, akkor veszélyes is lehet ez a módszer, mindenképpen érdemes orvossal konzultálni, mielőtt valaki nekiáll vele salaktalanítani.

  • Megosztás: