Az őszi szezon főszereplője a sütőtök, de a szépségápolás kapcsán csak ritkán esik szó róla. Pedig rengeteg bőrszépítő vitamint tartalmaz.

Bár a kozmetikai ipar is kezdi felfedezni a sütőtök előnyeit, méltatlanul, még mindig kevés figyelmet kapnak a bőrre gyakorolt jótékony hatásai. Pedig sokkal nagyobb hírverést érdemelnének, hiszen a tökfélék tele vannak antioxidáns anyagokkal és a bőr számára szükséges tápanyagokkal.

A különféle ránctalanító készítményekhez legfőképpen a sütőtök antioxidáns hatású, bétakarotin-összetevőit használják fel ütős alapanyagként, hiszen ezek elősegítik és fokozzák a bőr természetes regenerálódását.

A termés húsa C-vitaminban gazdag, ami serkenti a kollagéntermelést, és megnöveli a bőr védelmét a káros szabad gyökökkel szemben, melyek felgyorsítják az öregedés tüneteit. A sütőtök minden bőrtípusra alkalmazható: a száraz bőrfelületet csodásan hidratálja, de pattanásokra is kiváló gyógyír, ami cinktartalmának is köszönhető.

Set of orange pumpkins on wood flat lay free space. Fresh cut squashes on wooden table, country autumn background. Seasonal, harvest, fall, organic food, dieting, healthy food concept

Frissítő arcpakolás sütőtökkel: fáradt, lestrapált bőrre

Ősszel fokozottabban működik az immunrendszerünk, hiszen a szervezetünk ilyenkor alkalmazkodik a hidegebb napokhoz. Hamarabb megcsappan a vitaminkészletünk, és ez a bőrünkön is meglátszik. Ha rugalmatlan, száraz és fakó az arc hámfelszíne, egyértelműen gyors vitamintuningra van szüksége. Az alábbi pakolás eredményét azonnal érezni fogod: kisimulnak az apró barázdák, és egészségesen ragyogó lesz a bőröd.

Hozzávalók:

  • ½ banán
  • 1 evőkanál nyers, reszelt sütőtök
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • ½ teáskanál méz

Pépesítsd össze a fél banánt egy villával, add hozzá a reszelt, nyers sütőtököt, a frissen facsart citromlevet és a mézet. Jól kutyuld össze, majd alaposan tisztítsd meg a bőröd, és kend fel a frissítő elegyet. Nagyjából 15-20 perc hatóidő után langyos vízzel mosd le.

  • Megosztás:
hirdetés