Test és arcradírozásra legalább hetente egyszer szükség van, hiszen az elhalt hámsejtek sok galibát okozhatnak, és bőrhibák kialakulásához vezethetnek.

Nem muszáj drága testradírokat vásárolnod annak érdekében, hogy mindig friss, fiatalosan kicsattanó, és pihe-puha legyen a bőröd. Meglepődnél, hány olyan alapanyag bujkál a konyhádban, melyre bármikor számíthatsz, ha meg akarsz szabadulni a száraz tapintású, elhalt hámsejtektől. Sajnos a kiszáradt bőr nemcsak esztétikai problémát jelent, számos bőrhibát okozhat, ha nem távolítod el időben. Az elhalt bőrsejtek ugyanis, elzárhatják a pórusokat, ott pedig fájdalmas gyulladásokhoz vezethetnek.

Magukkal sodorhatják a bőr felszínén megtapadt baktériumokat, melyeket simán bevakarhat az ember egy szemmel alig látható hámsérülésbe. Ráadásul a szabad oxigénáramlást is gátolhatják az elhalt bőrlemezkék. Az alábbi testradír könnyen elkészíthető, és nagyon hatékony: megtisztítja a bőr felületét, felpezsdíti a vérkeringését, feszesebbé, rugalmasabbá , és puha tapintásúvá varázsolja a kissé megereszkedett területeket.

Hozzávalók:

  • kókuszolaj
  • őrölt kávé, vagy kávézacc
  • barna cukor
  • Megosztás: