Az érzékeny bőr gyakran kipirosodik, és kiütésessé válik, ha olyan kozmetikum kerül rá, melynek az alapanyagai nem megfelelőek. Az elmúlt hetekben már górcső alá vettük, hogyan lehet házilag, természetes anyagokból fényvédőt, szempillaspirált vagy éppen sminklemosót készeni.

Most a pirosító van soron, melynek elkészítése egyáltalán nem nehéz, legfeljebb csak a megfelelő szín kikísérletezése jelenthet egy kis többletmunkát.

Ha a te bőröd sem tűr meg magán akármit, akkor készítsd el a következő egyszerű receptet!

Pirosító házilag

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál hintőpor
  • 1 kiskanál 70%-os alkohol
  • néhány csepp ételfesték – piros, narancs vagy rózsaszín
  • üres tégely

Egy kis csészébe szórd bele a hintőport majd adj hozzá néhány csepp ételfestéket. Utóbbit csak óvatosan adagold, mert nagyon hamar nagyon intenzív színe lehet a púdernek. Ha úgy ítéled meg, hogy még egy kis hintőport elbírna, akkor szórj még bele nyugodtan.

Amikor mennyiségre elégnek érzed a keveréket, akkor adj hozzá annyi alkoholt, hogy krémesre ki lehessen keverni a púdert. Ezután kanalazd bele az üres és tiszta tégelybe, és egy éjszakára hagyd pihenni.

Ne ijedj meg, mert elképzelhető, hogy az alkohol másnapra picit kiül a tetejére – ezt könnyűszerrel leszedheted róla. A pirosító kicsit porzik majd, nem pont olyan lesz, mint az, amit a boltban lehet vásárolni, ennek ellenére ugyanolyan tartós marad az arcon, mint drogériás testvérei.

  • Megosztás:
hirdetés