A piros rúzs nőies és szexi. Csábításra hivatott árnyalat, melyről egyetlen férfi sem tudja levenni a szemét, persze csak abban az esetben, ha nem kenődik szét az arcodon és a fogaidon. Zárójelesen megjegyeznénk, hogy utóbbi esetben is vonzza a tekintetet, csak éppen nem szexi mivoltából fakadóan.

Márpedig a piros rúzs önmagában sajnos szeret elmászkálni a száj körül, ezért ahhoz, hogy fixen kitartson, csak a következő lépések után szabad használni.

Piros rúzs használata

Első lépésként dörzsöld át óvatosan az ajkaidat, miután fogat mostál, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Így a szád bőre sokkal szebb és puhább lesz, vagyis a rúzs sem fog a kiszáradt bőrcafatokban megülni.

Ezután folytasd az alapozással. Igen, az arcodra használt alapozóval szépen, egyenletesen fedd le az ajkaidat, ez akadályozza meg, hogy a rúzs elcsússzon, mikor iszol vagy beszélsz.

Válassz egy, a rúzsodhoz passzoló szájkontúrceruzát, és rajzold körbe vele az ajkaidat. Olyan ez, mintha kerítést húznál fel, amin nem tud keresztülhatolni semmi.

Ezután fogd meg a rúzst, és lehetőleg ecset segítségével vidd fel az ajkaidra. A puha sörtékkel sokkal precízebben és egyenletesebben lehet dolgozni, kisebb a valószínűsége, hogy a kontúrból kiszaladsz. A rúzsozást célszerű mindig az ajkak közepétől kezdeni, óvatosan haladva a külső szájzugok felé.

Ha túl sok rúzst vittél fel, akkor nyiss szét egy zsebkendőt, és óvatosan nyomd rá az ajkaid, hogy a felesleg lejöjjön. Ez azért is fontos, mert a nagy mennyiség jellemzően a fogakon köt ki, így elkerülheted, hogy mindenki furcsán nézzen rád.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés