Ősszel mindig előkerülnek a sötétebb árnyalatú rúzsok is – nincs ez másképp idén sem, úgyhogy, ha eddig nem tetted, érdemes összeszedni a bátorságod, és kipróbálnod egy merészebb színt.

A piros rúzs az egyik legszexisebb sminkeszköz, igaz, tudni kell viselni is. Mivel utóbbi némi magabiztosságot és érettséget kíván, ritkán használják ezt a színt harminc alatt, de Taylor Swift remek példa arra, hogy leheletfinom, füstös szemfestékkel társítva a vörös rúzs egy fiatalabb nőn is mutatós éke lehet az alkalmi sminknek.

Emma Stone is harmincon jócskán innen van még, őt a narancsosba hajló, vörös árnyalat egy picit öregíti is, de ehhez a kontyba fogott haj és a fülbevaló is hozzájárul – Emma egyébként is remekül néz ki, a vörös rúzsos trükk pedig akár még jól is jöhet, ha egy eseményen azt szeretnéd, hogy határozottabbnak tűnj, mint amit egyébként a korod sugallna.

A legjobban talán mégis a vörös rúzsos alkalmi sminkek királynőjének, Dita von Teese-nek áll a piros árnyalat, aki vintage cicaszemekkel és porcelánfehér púderrel tette még drámaibbá rúzsát. Ezt viszont már tényleg csak akkor ajánljuk, ha elég magabiztossággal rendelkezel ahhoz, hogy viselni tudj egy ennyire karakteres sminket.

A vörös rúzs egyébként nemcsak a vörös szőnyegen vagy előkelő eseményeken állja meg a helyét, bátran kísérletezhetsz vele a hétköznapokban is: Nicole Kidman határozott, de nem tolakodó sminkje tökéletes például egy üzleti tárgyaláshoz, Penelope Cruz make-upjával pedig bátran mehetsz étterembe vagy randira, míg Scarlett Johansson üde, friss sminkje akár hétköznapokon is hordható.

Az idei szezonban rengeteg árnyalat és márka közül válogathatsz, találd meg a hozzád legjobban illő piros rúzst!

1.: Kanebo Sensai, Vibrant Creme Colour VC11, 30 euró; 2.: Lancome, L’Absolu Rouge Mat Rouge Hypnôse, 30 euró; 3.: Clarins, Rouge Prodige Spiced Orange, 22 euró; 4.: Yves Saint Laurent, Rouge Pur Couture The Mats Rose Crazy, 30 euró; 5.: Shiseido, Lacquer Rouge RS 404, 25 euró; 6.: Estée Lauder, Pur Color Velvet Lipstick Black Cassis, 27 euró; 7.: Dior, Rouge Dior Nude Charnelle, 32 euró.

  • Megosztás:
hirdetés