A szilveszteri hacacáré után gyakran megviseltté válik a bőr, amire az alkoholfogyasztás és a fáradtság egyaránt rátesz egy lapáttal, a tünetek pedig még napokkal később is szembetűnők. A nyúzott arc, a felpüffedt szemkörnyék, és a száraz, fakó bőrfelület gyorssegély után kiált, amire tökéletesen megfelelhet egy otthon elkészített petrezselymes arcpakolás. Pillanatok alatt elkészül konyhai hozzávalókból, és rövid időn belül felpezsdíti a lestrapált arcbőrt.

hirdetés

A petrezselyem gyakori alapanyag a konyhában, ráadásul egész évben elérhető az üzletekben. Jellegzetes friss illata is már előre jelzi, hogy a növény egészen különleges tulajdonságokkal rendelkezik, melyek nem meglepő módon a bőrápolásban is hasznosak lehetnek számunkra.

Valódi csodaszer a fáradt bőrnek a petrezselymes arcpakolás

Télen viszonylag sokszor kerül húsleves az asztalra, így a petrezselyemzöld is többször előfordul a konyhai összetevők között. Ha netán kimaradna néhány szál a főzésből, azt semmiképp sem szabad kidobni, mivel szuper energetizáló arcpakolás készíthető belőle.

A fűszernövényben gazdagon található C- és K-vitamin, melyek hatékonyan orvosolják a kialvatlanság tüneteit, és hamar leszámolnak a szemkörnyéki sötét karikákkal. Továbbá béta-karotin is előfordul a zöld levelekben, ami védi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Magas antioxidáns-tartalma felfrissíti az arcot, és a bőröregedés jeleivel is felveszi a harcot.

Frissítő arcpakolás hozzávalói:

  • kisebb maréknyi petrezselyemlevél
  • 2 teáskanál joghurt
  • 1 teáskanál méz

A petrezselyemleveleket akár egy késsel is felapríthatod apró darabokra, azonban egy mozsárban összetörve sokkal hatékonyabban jutnak majd a bőrbe a tápláló hatóanyagok. A kapott morzsalékot vagy pépet keverd össze a többi összetevővel, majd vidd fel a frissen megmosott arcbőrödre. Körülbelül 20 perc alatt kifejti a hatását az arcpakolás, azután le lehet mosni a kissé megszáradt maszkot.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés