Közeleg a szandálos időszak, ilyenkor az ember nagyobb figyelmet fordít a lábápolásra, mint télen, és arra is könnyebben rászánja magát, hogy meglátogassa a pedikűröst.

Sokan azonban nem tudják, hogy jobban járnak, ha inkább otthon végzik a lábfej karbantartását – nemcsak anyagi megfontolásból, de az egészség megőrzése érdekében is. Íme, három veszélyforrás, amit csak kevesen ismernek!

Ne menj frissen borotvált lábbal!

Sebes lábbal egyértelmű, hogy nem megyünk pedikűröshöz, de közvetlenül szőrtelenítés után nem szerencsés a látogatás, mert az apró, láthatatlan sérüléseken és vágásokon keresztül is könnyen bejuthatnak a baktériumok a szervezetedbe, ami fertőzésekhez, gyulladáshoz vezethet, hiába dolgozik a szakember tiszta eszközökkel. Várj vele legalább két napot!

Cukorbetegként nagyobb veszélyben vagy

A kutatások szerint a cukorbetegek sajnos fokozottan ki vannak téve a lábfej betegségeinek, fertőzéseknek, idegkárosodásnak. Ha te is ebbe a táborba tartozol, jobb, ha inkább magad gondoskodsz a lábfejed karbantartásáról, és kerülöd a hosszas lábfürdőket, különösen szalonokban.

A körömreszelőt is cserélni kellene

Érdemes olyan pedikűröshöz menni, akiben megbízol, és már láttad, hogy hogyan dolgozik, így elkerülhetők a kellemetlen meglepetések. A legtöbben például ugyanazt a körömreszelőt használják az összes vendégnél, pedig ezt az eszközt is váltogatni kellene, mivel nehezen tisztítható, és valóságos baktériumtenyészet.

  • Megosztás:
hirdetés