Ha küzdesz a szem alatti karikákkal, vagy sokszor fárad el a szemed, akkor bizony karbantartásra van szükség. Ha egész nap a monitort nézed, vagy füstös helyen buliztál, akkor is jól jöhet, ha megnyugtatod látószervedet és környékét.

A szem pirossága és a bőr puffadása remekül orvosolható egy hideg kiskanállal, ha enyhe a helyzet. Ha azonban szemszárazság lép fel, vagy égető érzésed van, inkább szemcseppet használj. Szerencsére akkor is van megoldás, amikor a hideg tárgy kevésnek bizonyul, és nem segít. Ez nem más, mint egy természetes alapanyagokból álló házi pakolás. 

Egyszerű, házi pakolás

Biztosan láttál már nőket uborkaszelettel a szemükön pihenni. A pakolás is az uborka jótékony hatására épül, de emellett a méz és az alma erejét is beveti. Fontos, hogy a keveréket mindig megtisztított bőrre kend, és még véletlenül se hagyd fent a sminket!

Hozzávalók:

  • 1 apró alma fele
  • kis darab uborka
  • 1 evőkanál méz

Az almát és az uborkát hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a levüket. A lereszelt részt add hozzá a mézhez, és alaposan keverd el. Az így kapott masszát óvatosan vidd fel a csukott szemre, majd feküdj le relaxálni. Várj öt-tíz percet, és langyos vízzel óvatosan öblítsd le a pakolást.

Ha leves volt az uborka és az alma, a kinyomkodott folyadékkal is végezhetsz nyugtató kúrát a szemkörnyéken. Csak márts bele a hideg lébe egy vattakorongot, és törölgesd át vele a szemed körül lévő területet.

  • Megosztás:
hirdetés