Ha már magad is tapasztaltad az őszi hajhullás tüneteit, akkor tudod, hogy az intenzív hajvesztés elég rémisztő. Megelőzésképpen és helyi kezelésként – ha már megkezdődött a fokozatos hajhullás – próbáld ki a következő, házilag elkészíthető, hajnövekedés-serkentő hajvizet!

Mennyi a normális?

Átlagosan egy ember egy nap alatt ötven-száz hajszálat veszít el, ami teljesen normálisnak számít, hiszen az elhalt hajhagymák helyét így új, egészen friss hajszálak vehetik át. Intenzív hajhullásról akkor beszélhetünk, ha legalább két hétig ennek másfélszerese-duplája, azaz 150-200 hajszál hullik ki egy nap.

Mielőtt megijednél, tisztáznánk, hogy a hajhullás hátterében nem kell feltétlenül komoly betegséget sejteni, ugyanis az őszi vitaminszegény étrend, egyéb tápanyaghiány, illetve a nyár káros mellékhatásai – mint az UV-sugárzás és a tengervíz – mind befolyásolhatják a haj állapotát.

Ha azonban a következő hajszesz intenzív, heti kétszeri használata sem hozza meg a várt eredményt egy-két hónap alatt, akkor érdemes egy hajgyógyász szakember segítségét kérni a probléma megoldásában.

Hajnövekedés-serkentő hajszesz házilag

Hozzávalók:

  • 80 ml hamamelisz víz
  • 10 ml vodka
  • 2 csepp rozmaring illóolaj
  • 2 csepp levendula illóolaj
  • 2 csepp teafa illóolaj
  • 2 csepp citromfű illóolaj
  • 2 csepp kamilla illóolaj

Az illóolajokat keverd hozzá a vodkához, és oldd fel őket teljesen. A rozmaring, a levendula, a teafa és a citromfű mind a hajnövekedést serkentik, míg a kamilla ápolja és megnyugtatja az igénybe vett fejbőrt. Add hozzá a keverékhez a hamamelisz vizet, és alaposan keverd össze a házi hajszeszt.

Hajmosás után, mikor leöblítetted már a sampont és a balzsamot is a hajadról, töröld félszárazra a tincseidet, és masszírozz a fejbőrödbe keveset a hajszeszből.

Akárcsak a hajfestésnél, itt is érdemes bőrpróbát végezni, nehogy allergiás reakciót váltson ki valamelyik alapanyag. Ha kipirosodik a bőröd helye, viszketni vagy égni kezd, akkor ne használd a hajszeszt!

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés