A színátmenetes, vagyis ombre trend rengeteg helyen megjelenik, körmökön, hajon, szemfestékként, és bizony, a rúzs árnyalatait is lehet úgy keverni, hogy izgalmas legyen a végeredmény. Ahogy a többi ombre technikánál, itt is az a lényeg, hogy egy szín árnyalatait vagy egymással harmonizáló színeket kevernek, finom átmenettel.

Csodás, színes ajkak

Az ombre szájfestés nélkülöz minden praktikumot, de legalább gyönyörű – inkább fotókon mutat jól, mint a való életben, de aki szeret sminkelni, az kellemes félórákat tölthet el a tükör előtt. Azért van olyan fajtája is, ami megmarad beszéd és talán étkezés közben is, illetve nem olyan extrém. A bal felső sarokban csak az alsó ajkakat világosították ki, így teltebbnek hat. Hasonló a jobb oldali is, de ez már jóval látványosabb.

A bal alsó mind közül a legegyszerűbb, és nemcsak az ombre, de a color blocking trendbe is belefér, hiszen elvileg egymást ütő árnylatokból áll. A jobb alsóban pedig farsangra való, jégkirálynős szájfestés látható.

Hogy fesd ki a szád?

A legfontosabb dolog, hogy a száj bőrének tökéletes állapotban kell lennie, nem lehet száraz, cserepes. Egy puha fogkefével esténként dörzsöld át, és ügyelj arra, hogy mindig hidratáltak legyen, te is készíthetsz például ajakápolót.

Ha az ajkaid már rendben vannak, akkor láss neki a festésnek, szükséged lesz alapozóra, kontúrceruzákra, rúzsokra és szájfényre. Több technika is létezik, így találd ki, melyiket választod, mielőtt elszaladsz a boltba felduzzasztani a rúzskészletedet.

Az ombre szájat először alapozd le, hogy teljesen bőrszínűek legyenek az ajkaid. Dolgozhatsz csak ceruzával, ez az egyszerűbb. Haladj felülről lefelé, kontúrozd a szád az egyik színnel, majd egy kicsit húzd lejjebb a színt. Ezután az ajak középső részét fesd át egy másik árnyalattal. Ugyanezt ismételd meg az alsó ajkakkal is. Itt használhatod a legfelső szájkontúrt, de egy harmadik színt is. A lényeg, hogy óvatosan dolgozd el a színeket, hogy ne csússzanak egymásba. Nikkie videójában meg is nézheted, hogy ő hogyan sminkel ombre szájat. Ha nem vágysz ilyen drámai külsőre, és csak egy árnyalatot akarsz elhalványítani, akkor alapozd le a szád, fesd ki a felső ajkat, végül óvatosan érintsd az alsó ajkadhoz, hogy megfogja egy kicsit. Egy kevés szájfénnyel utána tedd természetesebbé a színátmenetet, és már kész is.

  • Megosztás:
hirdetés