A noni fa a Csendes-óceáni szigetvilágban és Ausztráliában őshonos, aminek gyümölcsét a szigeteken élő törzsek már évezredek óta használják gyógyításra és immunerősítésre. A szépségipar is egyre jobban kezdi felfedezni ezt a rendkívül értékes hatóanyagot, ami nem véletlen: kívül-belül megszépíti a testet.

A noni bitangerős sejtregeneráló

A noni legértékesebb tulajdonsága, hogy számottevő –az ananásznál 800-szor több- mennyiségben tartalmaz xeronint, ami nélkülözhetetlen a sejtek regenerálódásához és megfelelő működéséhez. Ennélfogva nagyon hatásosan serkenti a kollagéntermelést, hozzájárulva a fiatalos, üde és puha bőrkép hosszantartó megőrzéséhez.

A xeronin felelős a hámosodás folyamatáért is, így a noni a sebek, hegek gyógyulását is felgyorsítja. Erős gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, a májműködésre különösen jó hatással van. Nitrogén-oxid tartalma révén a vírusok, gombák és baktériumok ellen is véd, A- és C-vitamin tartalma pedig ragyogóvá és egészségessé varázsolja a bőrt.

Több mint száz féle vitamin és ásványi anyag található benne, így kiváló immunerősítő. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható, a legelterjedtebb, itthon is kapható változata a noni juice, de egyre több kozmetikum összetevői között is megtalálható a hazai drogériákban.

Az itthon is kapható Nonique márka termékeiben például állandó összetevő a noni gyümölcs, de a szupermodell Miranda Kerr, KORA márkája is erre az exkluzív hatóanyagra épít. Utóbbit ajánlani is tudom, mind a nonis arcápoló olaj, mind a nonit, bogyós gyümölcsöket és matcha teát tartalmazó étrend kiegészítőt nagyon szerettem.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés