Zuhany alatti testápolás. Erről a szóösszetételről kapásból a 2 in 1 termékekre asszociáltam, melyeket nem szeretek, de szerencsére a NIVEA új testápolójának köze nincs a multifunkciós kencékhez.

Nincs több kifogás

Ötből két ember csak alkalomszerűen vagy egyáltalán nem használ testápolót, mondván, hogy nincsen ideje megvárni a krém beszívódását, vagy egyszerűen nem szereti a krémezés utáni ragacsos érzetet. Ugye, számodra is ismerősek ezek a kifogások? Nekem azok voltak. Szerencsére a NIVEA úgy gondolta, a problémát orvosolni kell, ezért kifejlesztettek egy olyan testápolót, melyet zuhanyzás közben lehet használni.

Azon szerencsések között tudhatom magam, akik első körben tesztelték a terméket – egy wellnessezéssel összekötött sajtótájékoztató keretében -, és őszintén mondom, rég volt már olyan kozmetikum – főleg újdonság -, mely ennyire elnyerte volna a tetszésemet. Általában olyan vagyok, mint a nagymamák, ha valami bevált, nem szívesen kísérletezek újjal, főleg, mert eléggé érzékeny a bőröm. Most azonban megérte kivételt tennem.

Csak egyszerűen

A termék használata nagyon egyszerű volt. A szokásos szappanommal megmosakodtam, majd – környezettudatosan – egy pillanatra elzártam zuhanyt, és bekentem magam a testápolóval, melyből egy diónyi mennyiség is bőven elég. Ekkor kicsit olyan volt a bőröm, mintha hal lennék, vagy béka: sima és síkos érzésű, kicsit talán nyálkás is, így kíváncsian vártam a továbbiakat. Mikor azonban leöblítettem magamról a krémet, és megtörölköztem, a kétéltű érzés tovatűnt, de szerencsére a puhaság nem.

Mindez annak köszönhető, hogy a krémben található glicerines hidratálót a víz aktiválja, így azonnal beszívódik a nedves bőrbe, amit lemostam, az már csak felesleg volt. A krém nem hagyott maga után ragadós érzetet, sem kellemetlen filmréteget, csak a puhaságot és azt a kellemes NIVEA-illatot, amit annyira szeretek, mert a gyerekkoromra emlékeztet. Kis szépséghiba, hogy egyik fő összetevője a paraffinum liquidum, ami kőolajszármazék.

Kétségeid vannak? Ne legyenek!

Én kifejezetten utálom – és azt hiszem, nem vagyok egyedül ezzel a problémával -, amikor a zuhanytól vagy fürdéstől felhevült bőrömre a hideg krémet rá kell kenni. Ha utána azonnal pizsamába, ruhába bújok, úgy érzem magam, mintha kényszerzubbonyban lennék, mert rám tapad a textil. Persze jöhetnek az érvek, hogy várjam meg, míg felszívódik, és csak azután öltözzek fel, de akkor pedig fázok, tehát ez sem megoldás számomra. Mondhatni, a 22-es csapdájába kerülök minden egyes szeánsz alkalmával, sehogy sem jó.

Viszont a NIVEA esetében elmaradt mindez. Míg elzártam a zuhanyt, nem fáztam, a testápoló is kifejezetten langyossá vált, hála a fürdőszobai párának. Körülbelül fél percig tartott, mire magamra kentem, és már állhattam is vissza a vízsugár alá. Még másnap reggel is éreztem az illatát, és nagy meglepetésemre a bőröm is nagyon puha volt, nyoma sem volt a kiütéseknek, melyek általában az új termékek kipróbálása után percre pontosan megjelennek.

Úgyhogy a Zuhanyzás Közbeni Testápoló az én tesztemen átment, azóta is mindenkinek áradozok róla, hogy mennyire jó, de sajnos csak május végétől kapható majd a boltokban. Remélem addig kitart a flakonom.

  • Megosztás:
hirdetés