A szép bőr egyik alapja, hogy rendesen tisztítsuk. Még akkor sem szabad elbliccelni az arclemosást, ha épp nem sminkelt valaki, a városi por és szmog is épp elég a bőrnek. És persze az sem mindegy, hogy milyen arclemosót használ az ember, már jó néhány gyengébb minőségűbe belebotlottam, ráadásul a drágábbak között is. Nem szeretem a tejes lemosókat, melyeket vattával kell lecsiszolni a bőrről, inkább a zseléket, fluidokat kedvelem. A Nivea habos arclemosója számomra új élmény volt, nem volt még ilyen állagú termék a birtokomban.

Habos, lágy és illatos arclemosó

A bőröm nem különösebben érzékeny, ha egy termék nem tetszik neki, akkor arra kiszáradással reagál. Köszönhetően egy remek módszernek idén télen nem hámlik a bőröm, de szerettem volna lemosáskor is megkímélni. A Nivea Aqua Effect termékcsaládjában megjelent két lemosó is, így ezeket próbáltam ki. Alapvetően nem kedvenceim a német márka termékei, legyen bármilyen finom az illatuk, de most kellemesen csalódtam.

A rózsaszín, érzékeny bőrre valóval kezdtem, kell belőle egy jó adag a tenyérbe, hogy úgy érezzem, mindent lemos. Illata édeskés, tipikus Nivea-illat. A hab nem tart sokáig, pillanatok alatt elenyészik, de ennyi elegendő neki a munkához. A vizes öblítés után a bőr kicsit síkos marad, így nincs meg az a csodásan tiszta érzés, amit szeretek, ez, gondolom, a mandulaolajnak köszönhető. A sminket és egyéb szennyeződéseket leviszi, maximum egy kis szemfesték marad a tonikos vattakorongon.

Kék testvére normál bőrre való, és frissítő hatású, az illata nem annyira édes, és nem marad csúszós utána a bőr, és nem is szárítja ki azt.

Mindkét termékben a vicces nevű, tudományos összetevő, a Hydra IQ is helyet kapott, ami elvileg segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Akár ennek, akár másnak köszönhető, tényleg nem szárítják a bőrt, jól tisztítanak, bár néhány összetevő nem éppen szép az INCI-listán, de ez sok más termékről is elmondható. 1700 forintot megérnek, így a PluszMínusz rovatban pluszt osztottunk a Nivea Aqua Effect habzó lemosóinak.

  • Megosztás:
hirdetés