Az arcápolás új dimenziója nyílt meg az olyan nemes anyagok összetevőként való használatával, mint az arany, gyémánt, gyöngy, ezüst, platina. A szuper finomra őrölt részecskékről állítják, hogy jótékonyan befolyásolják a bőr szerkezetét, többek között a ráncokat is eltüntetik, de vajon a csillagászati összegű krémek valóban olyan hatásosak, mint ahogyan azt a jól csengő szlogenek mondják?

A Beauty Lab állítja, a Black Diamond energizáló szérum serkenti a kollagéntermelést és javítja a bőr tónusát. Amikor a termék a polcokra került, négyezer nő iratkozott fel a várólistára, hogy kipróbálja a fekete gyémánt összetevős kozmetikumot. Közülük aztán ezren állították, hogy 28 napos használat alatt 65%-al csökkentek a ráncaik.

És ez nem az egyetlen újdonság, ami pazar összetevőt tartalmaz. Az aranytól és ezüsttől kezdve a porított gyémántig a kozmetikai ipar egyszerűen nem tud betelni ezekkel a pénznyelőkkel.

Túlzó állítások és válaszok

Dr. Barbara Olioso, Forest Secrets bőrápoló termékek alapítója szerint a túlzó reklámfogásnál csak a termékek árai felháborítóbbak.

– Vannak bizonyos ásványi anyagok és drágakövek, amelyek valóban hatásosak, ilyen például az ezüst is, melynek antibakteriális tulajdonságát kutatások is alátámasztják. Az arany nanorészecskéiből pedig kimutatták, hogy serkenti a kollagén termelést, de nem élteti a bőrt.

Tehát, ami értékes összetevőként van feltüntetve, valójában nem más, csak kidobott pénz?

Fekete gyémánt

Állítás: A Black Diamond szérumban található gyémántrészecskék a bőr alsó hámrétegeiben fejtik ki hatásukat.

Működik? A fényben táncoló gyémátrészecskék valóban halványabbnak mutatják a ráncokat, de az állítás, miszerint a fekete gyémánt serkenti a mikrocirkulációt a bőrben – azaz friss vért szállít az hajszálerekben – semmilyen tanulmány nem támasztja alá.

Gyémánt

Állítás: A La Prairie Cellular Mikrodermabráziós Krém apró gyémánt és kvarc kristályai fényűző ragyogást és lágyságot kölcsönöznek a bőrnek.

Működik? A gyémánt részecskéi valóban használhatóak egyfajta bőrradírként, de hámlasztó terméknek kissé drága mulatság.

Gyöngy

Állítás: Dermalogica’s Skin Perfect gyöngyporral dúsított Primerje gazdag aminosavakban, kalciumban, cukorban- és peptidekben, melyek serkentik a sejtek megújulását, harcolnak a glikációval szemben, segítenek a pigmentáció megelőzésében és fokozzák a bőr fényességét.

Működik? A bőr ragyogását a gyöngy valóban javítja, de fiatalító hatása nem bizonyított.

Platina

Állítás: A 3Lab Super Eye Treatmentben található különleges platinapor fényesebbé teszi az arcot és csökkenti a ráncok kialakulását. Szinte megvilágítja az egész arcbőrt, így biztosítva a fiatalos megjelenést.

Működik? A platina por valóban szép fényes ragyogást kölcsönöz az arcnak, de csak ezért fontos összetevő.

Arany

Állítás: Dr Veronique Simon’s Gold Acid‑Free arcradírja 24 karátos aranytartalmával serkenti a mikrokeringést és felerősíti a növényi kivonatok jótékony hatását.

Működik? Kevés a bizonyíték arra vonatkozólag, hogy valóban serkenti a bőr keringését, de a vizsgálatok azt mutatják, hogyha hét héten keresztül használod az összetevőt, csökkentheted a bőr ráncosodását.

Ezüst

Állítás: A Silver Soap, azaz az ezüst szappan leszámol a pattanásokkal, egyenletesebbé teszi a bőrszínt, egyensúlyt termet a zsíros T-vonalon, azaz a homlok az orr és áll vonalán, pótolja a kollagént, tisztít, hámlaszt és csökkenti az öregedés jeleit.

Működik? Az ezüst antibakteriális hatása valóban segíthet a pattanásos bőr megnyugtatásában, illetve a T-vonal egyensúlyának felállításában. Ami viszont a kollagén termelés beindítását illeti, annak kicsi a valószínűsége.

  • Megosztás:
hirdetés