A do it yourself és a tutorial videók terjedésével szinte nem maradt olyan szépségápolási művelet, melyet ne lehetne megoldani szakember segítsége nélkül.

Mégis azt ajánljuk, hogy a következő teendőket hagyd inkább a profikra, mert könnyen kárt okozhatsz, ha rosszul végzed el őket.

Szőkítés

A hajszőkítés nagyon megviseli a hajszálakat, és még a fodrásztól is komoly szakértelmet igényel, ezért semmiképpen ne kezdj neki otthon. Egyrészt elégetheted a hajadat, másrészt, ha nem megfelelően csinálod, a szőke árnyalat helyett könnyen narancssárga tincsekkel végezheted. Ha nincs kémiai végzettséged, akkor nem is biztos, hogy megfelelően ki tudod számítani a szőkítőpor és a hidrogén-peroxid arányát, pedig ez mindennek az alapja.

Szempillafestés

Nemrég írtunk arról, hogy a szempillafestést megfelelő körülmények között otthon is el lehet végezni, de ez leginkább csak arra az esetre értendő, ha valamilyen oknál fogva nem tudsz elmenni a kozmetikushoz.

A festék a szembe kerülve ugyanis komoly problémát okozhat, amellett, hogy csíp és éget, könnyen gyulladáshoz is vezethet. A kozmetikus tudja, hogyan lehet ezt kivédeni, ezért jobb, ha a kémiai teendőt rá bízod.

Intim gyanta

A hideggyanta segítségével elvileg otthon is biztonságosan el lehet távolítani a nem kívánt szőrzetet, mégis azt ajánljuk, hogy ezt bízd a kozmetikusra. Ha rosszul húzod le a gyantacsíkot, nemcsak a szőrödnek mondhatsz búcsút, de a bőrödet is könnyen felsértheted, nem beszélve arról, hogy a begyulladt szőrtüszők ezen a területen különösen fájdalmasak. A kozmetikusnak már kiforrott technikája van a gyanta lehúzására, ezért jobb ezt rá hagyni, így elkerülheted a későbbi kellemetlenségeket.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés