Már régóta ismeretes, hogy az ajakbalzsam valójában csak tovább szárítja az ajkakat, ezért nem ajánlott vele kezelni a kicserepesedett szájat.

Van azonban más dolog, amire elhasználhatod, ha már megvetted. Három olyan trükköt mutatunk, ami segít, hogy a szőlőzsír ne a kukában landoljon, és még spórolhatsz is vele.

Highlighterként

Ha olyan ajakbalzsamot vásároltál, melyben apró csillámok is vannak, tökéletesen használhatod highlighterként, mert az ajak érzékeny és vékony bőrével szemben az arc más területeire kevésbé veszélyes a kence. Az ujjbegyeddel oszlass el belőle egy keveset a homlokodon, az álladon és az orcákon. Ha színezett balzsamod van, akár krémes pirosítóként is alkalmazhatod.

A szemöldök megzabolázására

A színtelen ajakbalzsam funkcionálhat zseléként vagy waxként, de a hajadon nem tanácsos használni, mert zsíros hatást kelt – viszont a szemöldöködön annál inkább. Ha a szemöldök kihúzása előtt felviszel egy nagyon kevés ajakbalzsamot a szálakra, azok nemcsak engedelmesen lelapulnak majd, de még a festék is szebben és tartósabban tapad majd az ívhez.

Füstös sminkhez

Miután kihúztad a felső szemhéjadat fekete vagy sötétbarna szemceruzával, forgass meg egy fültisztító pálcikát az ajakbalzsamon, mielőtt elmaszatolnád vele a vonalat. Ettől szebb és egyenletesebb lesz a színátmenet, a füstös smink sokkal teltebbnek fog hatni.

  • Megosztás:
hirdetés