A Chloé divatház idén ünnepli hatvanadik évfordulóját, ennek alkalmából pedig ütős stílusfrissítést szeretett volna megvalósítani a kreatív igazgató, Clare Waight Keller. A tavaszi kollekció megtervezésekor olyasmiben gondolkodott, ami magabiztos és nőies, illetve egyértelműen rábólint a hatvanas évek üdítően sokoldalú divatjára. Ám nemcsak a ruhákra korlátozta figyelmét, hanem a komplex megjelenés foglalkoztatta, ezért modelljeinek olyan sminket kért Diane Kendal sminkmestertől, mely vérpezsdítően üde, merész és ragyogó, ugyanakkor a modern, visszafogott trendekhez is igazodik.

Így született meg a Chloé új sminkirányzata, mely franciásan sikkes, perzselő pillantásokat varázsol. Kendal rezes beütésű, aranyfényű szemfestéket használt, melyet cicásan, elnyújtva kent fel a lányok szemhéjára, hogy a szemárnyékolás sziluettje a hatvanas éveket idézze.

Ebben a sminkben csak a narancsos árnyalat dominál, a pirosító és a rúzs nagyon halvány, visszafogott. Vidám, colour blocking stílusú ruhákkal különösen jól mutat a narancsos szemsmink, de a visszafogott, puritán megjelenést is feldobja cseppet sem harsány, de intenzív vibrálásával.

  • Megosztás:
hirdetés