Bár egy kis gyakorlással nem nehéz elsajátítani a technikáját, a füstös szemsminket roppant könnyű elrontani, ha nem ismerjük az alapjait.

Sokan nem véletlenül fordulnak sminkeshez, ha füstös szemsminket szeretnének egy fontos alkalomra, hiszen ehhez a szemfestési módhoz muszáj elsajátítani néhány ismeretet, ha nem elégszik meg a tökéletlennel az ember lánya.

Ha néhány fontos fázis kimarad, az a festékrétegen is meglátszik: például fontos a szemhéjak előkészítése és alapozása, hogy a későbbiekben ne üljön meg a redőkben a szemhéjárnyaló, illetve ne csomósodjon össze.

Az sem mindegy, milyen ecsettel viszed fel a rétegeket, és hogyan satírozod össze az árnyalatokat. A színek intenzitásán is sok múlik, mert az összemosott tónusoknak nem szabad élesen elválniuk, elkülönülniük egymástól. Továbbá szintén nagyon fontos tényező a szemsmink iránya, ugyanis sokan esnek abba a hibába, hogy lefelé görbülő, szomorú szemeket festenek maguknak. Az alábbi videóban a jó és rossz példákat is egyetlen arcon láthatod.

  • Megosztás: