Nemcsak az kelt természetellenes – és olykor nevetséges – hatást, ha megszalad az arcon a pirosító, hanem éppolyan visszatetsző tud lenni, amikor a festék árnyalata nem illik a bőrtípushoz.

Ma már egész jól meg lehet tanulni sminkelni az internetről, mindenféle technikát ellesve, majd a tükör előtt begyakorolva. A színek helyes használata azonban időnként elsikkad a sminkes tanácsok rengetegében. A színhasználat valójában olyan dolog, amire vagy ösztönösen ráérez az ember lánya, vagy megtanulja, máskülönben nem fog magától kialakulni. Sajnos nagyon könnyű beugrani a málnásba, amikor egy-egy árnyalatot túlságosan favorizál a divat, és olyankor szinte mindenki úgy érzi, hogy azt kell használnia.

Pedig nem árt figyelembe venni a sminktrendek esetében, hogy a saját bőrszínünkhöz miként passzol az adott paletta. Ha nem nekünk találták ki a divatos tónust, még mindig kiválaszthatjuk a színskáláról valamely világosabb vagy sötétebb verzióját. A pirosítónak idén nem muszáj ugyan láthatatlannak lennie, de kétségkívül szebben mutat, ha természetes hatást kelt. Ennek egy titka van, jól kell megválasztani a bőrtónushoz az arcpírt. Ha eddig csak találomra választottál festéket a polcról, most tesztelheted, hogy jó érzékkel döntöttél-e a pirosítód mellett. 

  • Megosztás:
hirdetés