Tudtad, hogy nem mindegy, milyen fésűt és hajkefét használsz a hajad gubanctalanítására?

Összegyűjtöttük a három leggyakoribb hajtípust, és elmondjuk, melyikhez mi az ideális választás.

Vékony szálú haj

A vékony szálú haj esetében a szálak kímélése és a lelapulás megakadályozása a fő cél. Ebben leginkább egy sűrű és rövid fogú fésű lehet a segítségedre, mert ez megemeli a hajtöveket, elválasztja egymástól a szálakat, ezáltal dúsabbnak tűnik a haj. Hajkeféből a te hajtípusodnak leginkább a puha vagy közepesen kemény, disznósörtés hajkefe felel meg. Fontos, hogy mindig hátrafelé fésülködj, így szép tartása lesz a frizurádnak.

Vastag szálú haj

Ahhoz, hogy hatékonyan át tudd fésülni a vastag szálú hajat, ritka és hosszú fogú fafésűt érdemes használnod, mert ez képes áthatolni a vaskos hajrétegen is. Arra azonban vigyáznod kell, hogy sose tépd a hajad, ne erőltesd benne a fésűt, inkább finom, kicsi mozdulatokkal bonts. A vastag szálú hajhoz a masszív, de kíméletes, gömbös végű, fafogú hajkefe ajánlott.

Göndör haj

A göndör hajat a lehető legritkábban érdemes fésülni, inkább az ujjaiddal rendezd el, mert ez nem bontja meg a csigák egységét. Ha azonban mégis a fésű mellett döntesz, hasonló formájút használj, mint a vastag szálú haj esetében: a ritka fogú, rózsafából készült hullámfésű a neked való. A hajkefék közül érdemes a lapkefét választanod, mert ez széles kialakítása miatt könnyedén megzabolázza a fürtöket.

  • Megosztás:
hirdetés