A testolajok nem véletlenül olyan népszerűek: puhítják, regenerálják, táplálják a bőrt, és egy csapásra leszámolnak a bőrszárazsággal.

A változékony és hideg idő a bőrt sem kíméli, mely ilyenkor veszít nedvességéből, emiatt fakó és durvább tapintású, illetve könnyebben kiszárad. Ilyenkor a legtöbb testápoló csak tűzoltásra alkalmas, de nem szünteti meg a problémát. Talán pont emiatt egyre több figyelem fordul a növényi alapú testolajok felé, melyek ragyogóvá, feszesebbé, ellenállóbbá és bársonyosan puhává varázsolják a bőrt. Ráadásul a testolajok használata felér egy wellness-kényeztetéssel, ugyanis komplett rituáléval jár, mely nemcsak ellazít, hanem elkápráztat eredményével: rendszeres olajozás után a bőr láthatóan egészségesebb, egységesebb tónusú, egyenletesebb felületű lesz.

Ha könnyen kipirosodik, illetve allergiás irritációra hajlamos a bőröd, mellőzd az illóolajos masszázstermékeket. Válassz tiszta, bőrnyugtató olajat, mely nem tartalmaz semmilyen illatanyagot. A testolajat közvetlenül zuhanyozás után, nedves bőrre vidd fel. Ha nagyon feszül, és száraz a bőröd, készítsd elő az értékes hatóanyagok befogadására: radírozd át alaposan, majd tegyél rá meleg vízzel átitatott törölközőt, hogy a pórusok kitáguljanak. Száraz bőrön éppúgy alkalmazhatóak a test- és masszázsolajok, de úgy tovább tart bemasszírozni a mélyebb hámrétegekbe, illetve, amíg fel nem szívódnak, zsíros hatást keltenek a test felszínén.

  • Megosztás:
hirdetés