Már egy kis tégely is több ezer forintba kerül a méhpempőből, viszont igen komoly hatóanyagokkal rendelkezik, így érdemes lehet beruházni rá. Szinte nincs olyan tünet, amire ne hozna gyógyulást, így mind a szervezetre, mind a bőrre nagyon hatékonyan alkalmazható.

Mi a méhpempő?

A dolgozó méhek garatmirigyében termelődő fehéres-sárgás váladék, ami legfőképpen az anya tápláléka, de a fiasítás is ennek segítségével megy végbe. Biológiailag nagyon értékes összetevőket tartalmaz, szavatosságát, aktivitását a megfelelő körülmények között tárolva nagyon sokáig megőrzi.

Mire jó?

Gyakorlatilag mindenre, és az alkalmazása után szinte rögtön kifejti hatását. Nagyon erős antibakteriális és virusölő tulajdonságokkal rendelkezik, de a hormonháztartás egyensúlyát is segít fenntartani. Okos anyag lévén, a szervezetbe kerülve pontosan tudja, hol van szükség rá, és melyik hormon szorul egy kis támogatásra.

Kiváló gyulladáscsökkentő, pattanások és akné ellen is hatékony segítséget nyújt. Ezen kívül segíti a bőr regenerálódását, így sebek, hegek kezelésére is alkalmas. Puhítja, hidratálja a bőrt, ami egészségesebb, ragyogóbb és feszesebb lesz.

Külsőleg és belsőleg is lehet alkalmazni, utóbbi esetében az ajánlott napi adagot éhgyomorra kell elfogyasztani nyelv alá helyezve. Előtte fél órával és utána fél órával sem szabad inni, így akinek kevés az ideje érdemes este a megtisztított arcra vékonyan felkenni. Mellékhatások nélkül hat, így bárki számára ajánlott a fogyasztása, alkalmazása.

Mit tartalmaz a méhpempő?

Legnagyobb százalékban vizet, emellett cukrot, fehérjét, zsírsavakat, de jelentős számú vitaminokat, enzimeket és aminosavakat is tartalmaz. A bőr egészségének szempontjából réz, cink, A-, B-, C-, D-, E-vitamin, valamint 10-HDA sav is megtalálható benne, ami antibakteriális tulajdonságai mellett a szabad gyökök ellen is véd. Mindez csak a bőrre közvetlen hatással rendelkező összetevők listája, emellett számos más, az egészségre is jótékony hatású komponenssel rendelkezik.

Hogyan kell tárolni?

Mindenképpen hűvös, fényvédett helyen, lehetőség szerint hűtőszekrényben. Ebben az esetben nagyon sokáig, egy-két évig is megőrzi aktivitását. A fémekre, szennyeződésekre érzékenyen reagál, így csakis üvegben vagy műanyagedényben tárolható, és tiszta kézzel vagy faspatulával szabad ezekbe belenyúlni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés