A leggyakoribb nyári hajproblémákra nyújt megoldást ez az egyszerű házi recept, mely kizárólag természetes alapanyagokból áll, és roppant egyszerűen előállítható.

A gyömbér fokozza a fejbőr vérkeringését, illetve fényesebbé, dúsabbá, egészségesebbé varázsolja a hajat. Értékes tápanyagokkal tölti fel a hajhagymákat, és stimulálja a szálak növekedését, ráadásul a gyömbéres hajszérumhoz mindössze három alapanyagra lesz szükséged.

Ha sokat napfürdőztél és strandoltál a nyáron, és a klóros víz kiszárította, elgyengítette a tincseidet, fokozottabb hajhullást tapasztalhatsz. Ebben az esetben is érdemes kipróbálnod a gyömbéres hajspray-t, mely nem tartalmaz kemikáliákat, és segíti a hajszálak regenerálódását. A fejbőrön alkalmazva a gyömbér leve megszünteti a gyulladást, és csökkenti a korpásodást. Mellékhatásként pedig sokkal gyorsabban fog nőni a loboncod.

Gyömbéres hajszérum

Hozzávalók:

  • 1 csésze szűrt víz
  • 2 evőkanál gyömbérlé
  • 5 csepp rozmaring illóolaj

A szűrt vizet öntsd egy előzőleg kifertőtlenített pumpás palackba, majd add hozzá a gyömbér levét. Csepegtesd bele a rozmaring illóolajat a keverékbe, és jól rázd össze a szérumot. Hetente egyszer, hajmosás előtt használd. Permetezz bőven a fejbőrödre a szérumból, masszírozd be alaposan, majd nagyjából kétórányi hatóidő után moss hajat.

  • Megosztás:
hirdetés