Ha meguntad, hogy folyton olajosan csillog a bőröd, keverd ki ezt a csodás házi pakolást három összetevőből! Fellélegeznek tőle a pórusok!

Az olajos bőr hátterében ördögi kör áll: a faggyúmirigyek valamiért több olajat termelnek, mint kellene, a felesleges zsír pedig elhalt hámsejtekkel keveredve eltömíti a pórusokat. Ettől azonban még több olaj termelődik, és úgy tűnik, ez a körforgás megállíthatatlan.

A zsíros bőrnek elsősorban alapos tisztításra van szüksége, mely kíméletlenül elbánik a pórusokban rekedt szennyeződésekkel, a bőrszöveteket azonban nem károsítja, nem szárítja. A kiszáradás ugyanis még ádázabb faggyútermelést generál az olajos bőr esetében.

A zab természetes tisztítóanyagokat tartalmaz, melyeket szakszóval szaponinnak hívnak. Ezek magukhoz vonzzák a pórusok mélyén lapuló elhalt hámsejteket, illetve a koszt és a faggyút, ám nem okoznak irritációt. A joghurt finoman eltávolítja az elhalt bőrsejteket, hidratálja a száraz foltokat, és összehúzza a pórusokat. A benne lévő cink és tejsav segít megőrizni a bőr egészséges pH-értékét, ezáltal szabályozza a faggyútermelést. A méz puhítja, és antibakteriális hatásával fertőtleníti a bőrfelszínt.

Összetevők:

  • 1 evőkanál finomszemű zabpehely
  • 1 evőkanál nyers méz
  • 1 evőkanál joghurt, tálkába kiszedve

 

A tálkába kiszedett joghurthoz add hozzá a többi összetevőt, és keverd össze őket, egybefüggő masszává. Körülbelül öt-tíz percig hagyd fent az arcodon a hámlasztó pakolást, majd alaposan dörzsöld át a bőröd két-három percig, végül hideg vízzel moss arcot, hogy összezáródjanak a pórusok.

  • Megosztás:
hirdetés