Csak idő kérdése volt, hogy az ékszerkészítésből ismert makramé trend mikor vándorol át a frizuradivatba a hajfonás cifrázásával. Egy fiatal hölgyemény művészi szintre emelte a makraméfonást!

hirdetés

A 16 éves Milena önjelölt hajstylist, aki profi szinten űzi a fonást. Amit ő művel a hajjal, messze nem az a kategória, mint amikor reggel, félálomban gyorsan copfot készítesz magadnak.

Úgy kezeli a tincseket, mint a makramészőttesek készítői a fonalat. Ezt a folklór technikát pedig a hajfonás művészetével ötvözi. Elképesztő, milyen copfokat rittyent össze!

Makramé hajfonás, a követhetetlen trend

A bohém stílus kedvelői szinte azonnal ráharaptak az új divatra, bár ez nem az az irányzat, melynek útjára bárki könnyedén ráléphet.

Két esélyes a dolog: ha találsz egy ügyes kezű fodrászt, aki nem mellesleg a makramétechnika megszállottja, máris nyert ügyed van, esetleg elleshetsz néhány alapfogást az Instagramról, ahol kezd szárba szökkenni ez a frizuravonal.

A bátrabbak Milena őrületes fonási manővereit is elleshetik, persze, még a helyes lépések elsajátításával sem garantált, hogy a végeredmény ugyanolyan lesz.

A frizuramunkái közül egyik-másik úgy néz ki, mint egy makramé faliszőnyeg.

Bámulatos, milyen művészi alkotásokat rittyent össze a tincsek kacifántos csomózásával, vagy egymásba fonásával.

Úgy tűnik, nincs lehetetlen a számára, bármit ki tud hozni a fonott copfokból.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: