Te is azok közé tartozol, akik csak tűzoltás gyanánt használnak kézkrémet, mikor a bőr már érdes, száraz tapintású, és sokszor fájóan kirepedezik? Eláruljuk, hogy, ha ennyire félvállról veszed a kézápolást, az öregedés jelei elsőként itt jelennek majd meg a bőrödön ráncok formájában, és később ostorozni fogod magadat, amiért nem gondoltál a megelőzésre hamarabb.

Ezért azt ajánljuk, kezdd el használni a következő házilag kikeverhető, levendulás kézkrémet, melytől nemcsak a bőröd válik puhává és selymes tapintásúvá, de használatával a ráncos kézfejtől sem kell még jó ideig tartanod.

Levendulás kézkrém

Hozzávalók:

  • 5 csepp levendulás illóolaj
  • 2 evőkanál reszelt méhviasz
  • fél csésze extra szűz olívaolaj
  • negyed csésze szárított levendula

Az olajat öntsd egy nagy serpenyőbe, és szórd rá a szárított levendulát. Alacsony lángon forrósítsd fel az egészet, majd hagyd kihűlni. Egy gézdarabot rögzíts egy kisebb tálra, majd ezen keresztül szűrd le a levendulás keveréket. Amikor az olaj lefolyt, a gézt vedd le a tálról, és nyomogasd össze, hogy minden csepp olívát kipréselj belőle.

Egy serpenyőbe engedj egy ujjnyi vizet, add hozzá az átszűrt olajat, és lassú tűzön addig hevítsd, míg a víz láthatóan elpárolog. Közben csepegtesd bele az illóolajat, illetve keverd hozzá a méhviaszt is, és addig kevergesd, míg a méhviasz elolvad.

Adagold a keveréket tiszta üvegcsébe, és, ha kihűlt, már használhatod is. A kézkrém elég zsíros, és jól kenhető, ezért elég belőle egy borsónyi mennyiség. A kozmetikum egyébként legalább egy hónapig eláll.

  • Megosztás:
hirdetés