Nyáron, az izzasztó hőségben fontos szempont a sminkelésben, hogy azt minél tartósabbá tegye az ember. Így van ez a szempillaspirál esetében is, hiszen a vízparton vagy a napfényben hunyorgatva nagy a veszélye a pandamaci-effektus bekövetkezésének.

hirdetés

Éppen ezért ezekben a hónapokban sokan leváltják a sima spirálokat, és tartós, egész nap fixen tartó, vízálló változatra cserélik. Igaz, amilyen előnyös tulajdonsága a vízálló formula, olyannyira tekinthető hátránynak is, hiszen sokkal nehezebben lehet eltávolítani. Érdemes kétfázisú, micellás lemosót használni a sminklemosáshoz, ami könnyebben oldja a festéket. Lemosásnál figyelj arra, hogy gyengéden, de alaposan távolítsd el a festéket, mert az sokkal jobban tapad a pillákra, így az esetleges festékmaradványok roncsolhatják azok szerkezetét.

Egyébként a legtöbb sima festék között is találunk kiválóan tartókat, így a vízálló spirál használata legfőképpen a nyári hónapokban, sportolás, fürdőzés, párás éghajlaton való tartózkodás esetében indokolt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés