A lapacho tea, az Andok őserdeiben honos lapacho fa kérgének belső héja, aminek gyógyhatását már az inkák is felfedezték. Dél-Amerikában azóta is a népi gyógyászat egyik fontos alapanyaga, nálunk azonban kevésbé ismert.

A lapacho tea tisztít, csökkenti a gyulladást és megújítja a bőrt

Ez nagy kár, hiszen a lapacho tea elképesztő gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, amik többféle problémára is enyhülést adnak. Nagyon gazdag ásványi anyag-forrás, többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt és jódot tartalmaz. Jelentős az antioxidáns tartalma, így a sejtkárosító szabad gyökökkel is eredményesen veszi fel a harcot.

Tisztítja a májat, semlegesíti a nehézfémeket és a bélrendszerben felhalmozódott méreganyagokat is kipucolja. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcsere működést, valamint tisztítja a vért és a nyirokfolyadékot.

Nagyon erős gyulladáscsökkentő, vírus-és gombaölő hatású, így az olyan bőrproblémák kezelésében is eredményes, amiket belső gyulladás vagy gomba okoz. Az irritált, viszkető, kipirosodott bőrt nyugtatja és a sejtmegújítás révén elősegíti a makacs sebek gyorsabb gyógyulását.

Legegyszerűbb belsőleg fogyasztani, de csak kúraszerűen, hat héten át, utána négy hét szünet javasolt. Bőrproblémák, például pattanások esetén borogatásként is lehet alkalmazni, így felgyorsítható a gyógyulási folyamat.

Hol kapható: Bio- és gyógynövényboltokban.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés