Az izzadás természetes folyamat, amire szüksége van a testnek ahhoz, hogy fent tudja tartani az optimális testhőmérsékletet, ez azonban keveseket nyugtat meg, amikor a nyári melegben nyirkos lesz a láb. A verejtéket bontó baktériumok miatt pedig kellemetlen szag alakulhat ki. Mit lehet tenni a lábizzadás ellen?

Izzadás elleni praktikák

A divatcipők sajnos a legkevesebb esetben készülnek minőségi alapanyagokból, általában műbőrből varrják-ragasztják őket, egy ilyen balerinacipő pedig nem engedi lélegezni a lábat. Ha nem is minden cipőd bőr, bőr talpbetétet lehet kapni, ami már sokat segíthet. Műbőr helyett pedig válassz vászoncipőt vagy szandált, ami nem zárja be annyira a lábat.

Néhány gyógynövénynek izzadásgátló hatása van, és ha rendszeresen veszel ilyen lábfürdőt, akkor csökkentheted az izzadás mértékét. Erre a legalkalmasabb a zsálya. Két marék szárított zsályalevelet forrázz le egy liter vízzel, majd hagyd ázni negyed órát, végül ezt a főzetet öntsd a lábfürdő vizéhez, melyben 15 percig áztasd a lábfejeket. 

Sajnos nyáron könnyen kialakulhat gombás fertőzés, de megelőzheted, ha a lábujjak közé teafaolajat kensz, egészen kis rétegben.

A jól bevált dezodort a lábon is lehet használni, ha elsőre furcsának tűnik is a stiftet vagy spray-t itt alkalmazni. Ezenkívül jó szolgálatot tehet egy törlőkendő, amivel adott esetben megtisztítható a bőr. A lényeg, hogy csak szárazon bújj vissza a cipőbe.

  • Megosztás: