A körmöknek ugyanúgy szükségük van a hidratálásra és a zsírpótlásra, mint a bőrnek, hiszen épp olyan könnyen ki tudnak száradni.

Télen ez fokozottan igaz a még gyakoribb kézmosás és a hideg idő miatt, mert ilyenkor annyi faggyú távozik a lemezkékből, amennyit egy átlagos kézkrém önmagában nem tud pótolni. Ilyenkor bevethető a körömápoló olaj, ám nem mindegy, hogyan használod.

Sokan úgy gondolják, hogy az olaj kizárólag a körömágy bőrének puhítására és helyreállítására szolgál, ezért csak a köröm köré viszik fel. Pedig valójában remek szolgálatot tehet a száraz, repedezett, könnyen töredező körmök megerősítésében, valamint a vitamin- és zsírpótlásban. Éppen ezért érdemes a körömágyra és a köröm teljes szélességére és hosszúságára felkenni, és az sem árt, ha alá is megy egy kevés.

Nem mindegy továbbá, hogy mit teszel következő lépésként. Sokan egyszerűen hagyják beszívódni az olajat, de nem ez a megfelelő eljárás. Miután felvitted a folyadékot a körömre és a bőrre, az ujjbegyeddel alaposan masszírozd be minden egyes ujjadon, egészen a középső ujjperccsontodig. Várj néhány percet, és, ha úgy látod, hogy a bőröd teljesen beitta az olajat, ismételd meg a teljes kezelést, további 10-15 perc után pedig tiszta, langyos vízzel mosd le a felesleges olajat.

  • Megosztás:
hirdetés