Itt a tavasz, és már a nyár sincs túl messze. A nap első, melengető sugarai megcsillannak az ember bőrén, szinte megfürdik az aranyos ragyogásban. A következő videóban egy olyan sminket láthatsz, ami pontosan ezt a hangulatot hivatott manifesztálni. A dél-koreai sminkmester, Pony már ötmillió YouTube-feliratkozóval rendelkezik, és nem véletlenül.

hirdetés

Csodálatos, napcsókolta sminkjét a következőképpen készíti el: elsőkét egy hidratáló, UV-sugárzás elleni összetevőkkel átitatott fátyolmaszkot használ, majd egy fehérítő szérumot. A koreaiaknak ez nagyon fontos, mi itt, Európában nem használunk ilyesmit. Ezek a lépések kihagyhatók, elég csupán alaposan hidratálni a sminkelés előtt. Ezután fényvédőt használ, majd kevés highlightert oszlat el az arc azon pontjain, ahol a természetes fény is megcsillan. Ezután jöhet az alapozó, illetve BB-krém, majd a szem alatti karikák és egyéb bőrhibák eltüntetése korrektorral. Púdert csak azokon a területeken használ, ahol nem kell hangsúlyozni a fényt és csillogást.

A szemöldök megfestése után, a szem mélyítővonalába és a mozgó szemhéjra világosbarna árnyalatot visz fel, majd az alsó szempillatöveket is ezzel a színnel emeli ki. A belső szemzugot pezsgőszínnel hangsúlyozza, majd az ujjaival gyöngyházfényű szemfestéket ütöget a szemhéj középső részére. Ezután egy sötétbarna színt használ a tusvonal meghúzására, majd a smink fénypontjaként csillogó, kopperbarna árnyalatot visz a mozgó szemhéj közepére.

A szempilla-göndörítés után jöhet a barna szempillaspirál, ami sokkal természetesebb, és kevésbé drámai hatást ér el, mint a fekete. A pirosító után a bronzosító következik, amivel teljes lesz a napcsókolta hatás. Kevés highlighter még az arc hangsúlyozni kívánt területeire, majd végül egy csillogó, bézs árnyalatú szájfény koronázza meg a sminket.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás: