Ahogy a koreai kozmetikumok egyre népszerűbbé váltak az egész világon, úgy vált egyre általánosabbá az is, hogy bármikor be tudjuk szerezni őket. Bár itthon is megjelentek koreai termékeket árusító üzletek és webshopok, azért a termékek legjavát még mindig a félszigetről tudjuk csak beszerezni.

Én legelőször egy-két éve rendeltem az első csomagom Koreából, ami különösebb koncepciót nem tartalmazott. Ami ígéretesnek bizonyult, landolt is a kosárban, mígnem rájöttem arra, hogy azért nem feltétlenül éri meg az összes kenceficét onnan beszerezni. Erről majd talán egy másik cikkben, de most arról lesz szó, mit éri meg biztosan. Legalábbis nekem, akinek kombinált, inkább kiszáradásra hajlamos bőre van, és az istennek se talál olyan –könnyen- arctisztítót a hazai piacon, ami ne szárítaná még jobban. Persze csakis ésszerű árkategórián belül.

A koreai bőrápolás a hidratállásra fókuszál

A poént már lelőttem, a cikkben egy arctisztítóról lesz szó, amit néhány hónapja rendeltem a Cosmetic Love nevű koreai webshopból. Az oldalról dióhéjban annyit, hogy nagyon kedvező szállítási költség útján jut el idáig a csomag, amit végig nyomon tudsz követni. Mivel a standard csomag postán érkezik, olykor kicsit lassú az információk feltöltése, de ennek ellenére eddig még minden megérkezett rendben.

Úgy döntöttem kipróbálok egy komolyabb, sokak által istenített márkát, így a Laneige, Fresh Calming termékcsaládjából rendeltem meg a pH Balancing Cleanser nevű arctisztítót. A termék kifejezettem dehidratált-zsíros, érzékeny bőrre van, így már maga az a tény megfogott, hiszen itthon gyakorlatilag nincs ilyen, pedig a zsíros bőr hátterében gyakran a bőr dehidratált állapota bújik meg.

Első és legfontosabb ígérete, hogy megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől és a felesleges faggyútól, miközben hidratálja a bőrt, és kiegyenlíti annak pH-értékét. Teljesítette? Teljes mértékben. Olyannyira, hogy az első néhány arctisztítás után feleslegesnek éreztem, hogy micellás vízzel is áttöröljem az arcomat, ugyanis semmi nem maradt utána. Ráadásul teljesen lemattította a bőröm, mindezt anélkül, hogy száraznak éreztem vagy húzódott volna. Itthon kapható termékek közül hasonló hatást még a L’Oréal Pure Flowers tisztító gélje váltott ki, de valahogy az érzet mégis más volt. A Laneige után tényleg azt éreztem, hogy friss és tiszta a bőröm, és tényleg ki van egyenlítve az a bizonyos pH-érték.

Két fő összetevője a licsi gyümölcs, ami nyugtatja az irritált bőrt és visszaadja annak nedvességtartalmát, illetve a tengervíz, ami kordában tartja a faggyútermelést, de egyben hidratálja is a bőrt. A termék mindenmentes, laza gél formulája vízzel emulzióvá aktiválódik. Bár van benne parfüm, az illata mégsem túlzó, pedig én sem vagyok oda a túlillatosított kencékért.

Tényleg megéri?

Aki hasonló gondokkal küzd, mint én, annak azt gondolom igen, tekintve, hogy egy 230 ml-es flakon úgy tűnik, soha nem akar elfogyni mindennapi használat ellenére sem. Így bár körülbelül 4000 forintnyi összeget fizettem érte, még postaköltséggel is reális árúnak mondanám. Nem akarok senkit bátorítani, hogy most azonnal őrült rendelésbe kezdjen, de aki már gondolkodott egy koreai arctisztító beszerzésén, annak mindenképpen ajánlom, főleg, ha hasonló bőrtípussal rendelkezik.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés