Kim Kardashian a kontúros sminkalapozásra esküszik, és mióta ez kiderült, ellepték a YouTube-ot az ezzel kapcsolatos oktatóvideók.

Bobbi Brown sztársminkes szerint azonban előképzettség nélkül nem érdemes utánozni a módszert, és azt is elmondta, miért nem.

Szinte biztos, hogy elrontod

A kontúrozás során az arc különböző pontjaira highlighter és sötétítő színeket kell kenni, majd ezeket összedolgozni, és, ha minden jól megy, ettől új karaktert kap az arc, kitűnnek az előnyök, és rejtve maradnak a hátrányos tulajdonságok. Bobbi Brown szerint azonban avatatlan kezekkel épp az ellenkezőjét lehet elérni: a sminkes a New York Postnak beszélt arról, miért nem ajánlja ezt a technikát.

Brown figyelmeztet, hogy hiába utánozzuk le pontosan az oktatóvideókon látottakat, mindenkinek más az arca, és máshová kell helyezni a hangsúlyt, hogy a végeredmény szép legyen – ehhez pedig sok olyan dologgal tisztában kell lenni, amit csak a tanult, profi sminkesek tudnak.

Minden arc egyedi

Bobbi Brown szerint a kezdő, otthoni próbálkozások nagy része rosszul sikerül, és, ha ezt a tükörben, lámpafénynél nem is veszi észre az ember, mások számára látható lesz, sőt, leginkább olyan hatást kelt majd a smink, mintha piszkos lenne az arc.

Emellett hangsúlyozta, hogy ő maga sem híve vagy alkalmazója a technikának, mert minden arcnak megvan a karaktere, amit nem tucatra formálni, hanem kiemelni kell: úgy fogalmazott, hogy nem szeret nem létező arccsontot festeni.

  • Megosztás:
hirdetés