Szerencsére egyre többen választják a természetes kozmetikumokat, és milyen jól teszik, hiszen a szépségipar a tömeggyártás során számtalan olyan anyagot használ, ami nem hogy jót tenne, de kifejezetten káros a bőrre.

Természetes arctisztító Japánból

A bőr szárazsága ezeknek az anyagoknak is köszönhető, sőt, a túltisztítás a zsíros bőrt még több faggyú termelésére ösztönzi. Éppen ezért nincs mindig szükség arra, hogy szappannal vagy lemosóval tisztítsd a bőrt. Jómagam reggelente vízzel mosok arcot, majd tonikkal áttörlöm, nekem ez már évek óta bevált, éppen ezért örültem, amikor itthon is elkezdték forgalmazni a Konjac-szivacsot, melyet Japánban már régóta használnak. A Konjac-szivacs 100%-ban természetes kígyópálmarostból áll, illetve a porított rostból készítik. A valódi tengeri szivacs mellett az egyetlen természetes szivacs a piacon. Én a Neroli által forgalmazott Konjac Sponge-ot próbáltam ki.

Agyagos szivaccsal a ragyogó bőrért

Ez a kis kerek szivacs reggelre nekem tökéletes, pár percig szoktam vele masszírozni a bőrömet, nem hagyom ki a szemem környékét sem. A szivacs azért jó, mert serkenti a vérkeringést, és finoman ugyan, de hámlaszt. Mióta használom, nem volt szükségem arcradírra. Mivel másmilyen arcra való szivacsot ilyen gyakran nem használtam még, nem tudom összehasonlítani, mindenesetre szívesebben használom ezt, mint egy műanyagot. A szivacska magában is használható, de az arclemosót is jól felhabosítja, így abból kevesebb kell, mint egyébként, de hát ez egy szivacstól el is várható.

A szivacs nem illatos, van belőle natúr változat, de több agyaggal kezelt típus is. 2800 forintba kerül, és két hónapig használható.

  • Megosztás:
hirdetés