Ahogy beköszöntenek a hűvösebb napok, a bőröd egyre nagyobb igénybevételnek van kitéve, így nem csoda, ha kiszárad.

Amikor már hideg van, de ahhoz még nem eléggé, hogy kesztyűt hordj, a kezed bőre nagyon könnyen szárazzá válik, amit a vírusos időszak miatti gyakori kézmosás csak fokoz. A kézkrém segíthet, de ha már túl vagy azon a fázison, ahol az egyszerű hidratáló labdába rúgna, komolyabb kezeléshez kell folyamodnod.

Készítsd el az alábbi, kifejezetten a kiszáradt kézre való pakolást, mely az avokádó, a méz és a tejszín erejével állítja helyre a bőröd víz- és faggyúháztartását, táplál, és vitaminokkal tölt fel. Hetente kétszer alkalmazd. Recept a kép alatt!

Hozzávalók:

  • 1 jó érett avokádó
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál tejszín

Kapard ki az avokádó húsát egy tálba, majd villával alaposan törd össze. Add hozzá a mézet és a tejszínt, és addig kevergesd, míg egynemű pépet nem kapsz – erre botmixerrel is rásegíthetsz. Mosd meg a kezed, itasd fel róla a vizet, majd jó vastagon vidd fel a kézfejed felső részére a pakolást. Ha a tenyered is száraz, oda is kenhetsz belőle. Hagyd hatni negyed órán át, majd langyos vízzel, szappan nélkül öblítsd le. Használj utána hidratáló krémet.

 

  • Megosztás:
hirdetés