Be kell vallanom, hogy régóta nem használok hajtógázas izzadásgátló dezodorokat. Bármelyikükhöz fordultam eddig, mindig ugyanazt tapasztaltam: a hiperérzékeny bőröm kipattogzott, a termék használata után pedig valami mész és víz keverékére emlékeztető massza maradt a hónaljamon, vagy öltözéskor hóesésként lezúduló fehér por lepte be a ruhámat. Ezért hosszú idő óta a roll-on kiszerelésekhez ragaszkodom, mert azok eddig kevesebb csalódást okoztak. A Dove Invisible Dry spray-t az egyik kolléganőm ajánlotta.

Tényleg nem bántja a fekete ruhát

Szkeptikus lévén először csak az esti fürdés után mertem kipróbálni, hogyha gyulladást okoz, ne kelljen egész nap ezzel a kellemetlen érzéssel rohangálnom. A hajtógáz miatt a szokásos csípő, majd lehibernált érzés fogadott, de ez hamar megszűnt. Ezúttal viszont elmaradt a mindig hirtelen jelentkező viszketés és lobosodás – a bőröm borotválás után is olyan nyugodt volt, mint egy bepúderezett babapopsi.

Most kivételesen elkerült az irritáló, száraz bőrfeszülés, de meglepő módon a nyálkás utóérzés sem jelentkezett. A természetes szárazság érzését nyújtotta, bársonyos hidratáltság kíséretében. Az illata szintén megnyert, hiszen nagyon diszkrét, ami meg sem próbálja kiszorítani a nyeregből a parfümöt, ám önmagában úgyszintén kellemes.

A dezodor anti white marks-formulával rendelkezik, mely állítólag meggátolja, hogy fehér foltot hagyjon maga után. Nem mertem rögtön egy utcai ruhával összeereszteni, meg egyébként is lefekvéshez készülődtem, így a kedvenc fekete pizsamámat választottam a feladathoz. Szeretek biztosra menni, szóval még kívülről is ráfújtam kicsit a spray-ből. Ez utóbbit ne csináljátok utánam – főleg ne közelről -, mert úgy tényleg fehér folt marad az anyagon, azonban száradás után gond nélkül letörölhető. Egyébként ésszerűen használva nem maszatolja össze a ruhát, és szinte azonnal fel lehet öltözni.

Hogy az izzadásgátló erejét is felmérjem, kis leleményességre volt szükségem, hiszen egy fázós ember számára télen izzadásgátlót tesztelni olyan, mint egy raftingtúra előtt kádban próbálgatni a gumicsónakot. Elmentem tehát egy plázába, ahol rendszerint hőgutát lehet kapni. Három pulóverben, nagykabátban, 15 kilós táskával verekedtem át magam az andalgó tömegen, de nem izzadtam meg. Ezek után lehet, hogy megválok a roll-on kiszerelésű termékektől.

Ez ugyan kicsit drágább, mint a golyós rokonai, mert 600-800 forint között mozog az ára, de remélhetőleg tovább fog tartani.

  • Megosztás:
hirdetés