A kar szőrszálai általában nem vastagok vagy hosszúak, ezért, ha nem kezded el borotválni, nem erősödnek meg, és könnyen megszabadulhatsz tőlük.

Választhatod a szőkítést is, amihez ide kattintva találsz útmutatót, de, ha teljesen el szeretnéd tüntetni a szőrt, arra is van lehetőség. Íme.

Első lépések

A karszőr eltávolítását gyantával vagy epilátorral érdemes végezni, mert ezek gyökerestől tépik ki a szálakat, melyek ennek köszönhetően elgyengülnek, és egyre ritkábban kell majd foglalkoznod velük. Ám a módszerek hátránya, hogy a szőr hajlamos befelé nőni, ezt pedig csak szemöldökcsipesszel tudod orvosolni.

Ennek megelőzése érdekében a szőrtelenítés előtt dörzsöld át a karod testradírral, vagy finoman tisztítsd meg a bőrt luffaszivaccsal. Ezt két szőrtelenítés között is ismételd meg néhányszor!

Gyantázás

Már kapható olyan meleggyanta-készlet, melyet kifejezetten a kar szőrtelenítésére fejlesztettek ki, kicsi és praktikus adagolófejjel és vékony gyantacsíkokkal. Ám, ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor a hagyományos gyanta is megteszi, ebben az esetben a szokásos módon járj el: a szőrszálak növekedésével megegyező irányban vidd fel a gyantát, majd helyezd rá a csíkot, és ellentétes irányban tépd le! Ha végeztél, használj bőrnyugtatót!

Epilálás

Ha úgy döntesz, hogy epilálod a karod, abban az esetben érdemes beszerezned egy olyan készüléket, mely az érzékeny területek szőrtelenítésére is alkalmas, ha ugyanis lábra szánt epilátorral dolgozol, az megviseli a kar vékony bőrét, és a szőrtüszők begyulladhatnak, kisebesedhetnek. Az epilálás után is kend be a karod valamilyen szőrtelenítés utáni bőrnyugtatóval.

  • Megosztás:
hirdetés