A moringát a szuperételek királyaként is emlegetik, hiszen vitamin- és ásványianyag-tartalma a legtöbb zöldségét és gyümölcsét lekörözi, még azokét is, melyeket csúcsételként tartanak számon.

A moringa – magyar nevén lóretekfa – minden része ehető, de a levelében található a legtöbb hatóanyaga. Manapság a szépségipar is kezdi felfedezni magának ezt a különleges növényfajtát, mely dúskál az antioxidáns anyagokban – megközelítőleg 46 antioxidáns forrása. Ráadásul annyi vitaminfélében és ásványi anyagban bővelkedik, hogy már kis mennyiségben is képes pótolni a szervezetben fellépő hiányokat.

A moringaolaj kiválóan hidratálja, regenerálja, védelmezi a bőrt. Megszünteti a gyulladásokat, segít abban, hogy hosszan megőrizd bőröd barnaságát, valamint helyreállítja a sejteket, kisimítja a bőr felszínét. Fogyasztásra alkalmas moringapor és -tabletta hazánkban is kapható, különféle egészség centrumokban és bioboltokban.

A bőrregeneráló, fiatalító arcpakolás hozzávalói:

  • 4 tabletta moringa
  • 1 evőkanál főzeléklencse-őrlemény
  • víz

Keverd jól össze a hozzávalókat, majd egy tiszta ecset segítségével kend fel a megtisztított bőrödre. Hagyd rajta 15 percig, azután kézzel távolítsd el a pakolás nagy részét, és mosd le az arcodról a maradványokat bő vízzel.

 

  • Megosztás:
hirdetés