Manapság nem lehet már olyan bőrápolási kellemetlenségbe botlani, amire a drogériák nem kínálnak valamilyen alternatívát, mégis az a legjobb, ha természetes forrásokkal próbálsz ezektől megszabadulni.

A jégkocka például profi segítséget nyújt a bőrápolás során, ezért érdemes mindig behűtve tartani néhányat, mert gyors segély lehet a kritikus pillanatokban!

Szem alatti karikák

A szem alatti sötét karikákra és az esetleges duzzanatra a jégkocka szuper megoldás, ugyanis felfrissíti a területen található hajszálerek vérkeringését, ezzel pedig elhalványítja mindkét tünetet. A jégkockát tilos csak úgy önmagában a szemed alá tenni, előtte csavard bele egy törülközőbe vagy egy kisebb, tiszta rongyba, így is lesz annyira hideg, hogy hatásos legyen.

Piros pattanások

A gyulladásból fakadó pattanások nemcsak kitüremkednek az arcon, de nagyon sokszor csúnya, piros színt is öltenek, ami könnyedén kedvedet szegheti reggel a tükörbe pillantva. Szerencsére a jégkocka erre is jó, hiszen hűsítő hatásával lehúzza a gyulladást, és, bár az aknét nem tünteti el, sokkal üdébbé teszi az arcodat. Ilyen esetben egyébként nemcsak reggel, hanem este is érdemes néhány percig használatba venni a jeges csodát.

Szemöldökszedés

Tudjuk, hogy fájdalmas, és azt is, hogy utána aligha lehet emberek közé menni, de a jégkockával mindkét probléma orvosolható. Akár gyantával, akár csipesszel szeded a szemöldöködet, érdemes előtte jégkockával hűsíteni, mert így a fájdalom mértéke is kisebb lesz. Ha pedig elkészültél, érdemes lehűteni a felületet, hogy a kipirosodás minél hamarabb elmúljon.

  • Megosztás:
hirdetés