A fagyos szél, a fűtésszezon és a dermesztő hideg megviseli a testet, lelket egyaránt. A bőr télen sokat veszít vitaminkészletéből, a külső tényezőkre reagálva pedig megvastagodhat, kiszáradhat, feszülhet. Mi ilyenkor a gyümölcsös kozmetikumok frissítő, regeneráló erejéhez fordulunk, melyek ellenállóvá teszik a bőrsejteket az öregítő hatásokkal szemben.

A gyümölcssav az egyik legrégebbi fegyver a szépségápolás boszorkánykonyhájában, mely enyhe hámlasztó hatásának köszönhetően megszabadítja a rt az elhalt hámrétegtől, az alatta lévő szövetet pedig fiatalosan rugalmassá, bársonyossá és puhává varázsolja. A termékek dobozán alfa-hidroxisav vagy Alpha Hidroxy Acid néven, esetleg AHA rövidítéssel jelzik a jelenlétét.

A gyümölcskivonatok vitaminos táplálása szintén aranyat ér a bőrmegújításban, de már azzal is sokat nyerhetsz, ha csupán gyümölcsös aromát tartalmazó kényeztető, ápoló készítményt vásárolsz, hiszen az édes, zamatos illatok segítenek ellazulni, és életenergiát adnak, a citrusos esszenciák pedig oldják a stresszt, és felfrissítenek. 

  • Megosztás:
hirdetés