Ha az ember műkörmöt visel, mentesül az otthoni manikűrözés és állandó körömlakkozás nyűgje alól, ám ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell törődnie a kezével.

Mindegy, hogy zselés vagy porcelánkörmöket viselsz, időnként ki kell tisztítani a körmöd alatti részt, különösen, ha olyan hosszú, hogy túllóg az ujjadon, mert rengeteg piszok és baktérium bekerül alá, ami nem fog magától távozni. Ha nem törődsz vele, és a kosz beül a műköröm és a saját köröm közé, annak csúnya fertőzés lehet a vége.

A következő módszerrel eltüntetheted a látható, csúnya elszíneződést és a piszkot a körömről, valamint fertőtlenítheted a környékét, így megelőzve a körömgomba vagy más kellemetlenség kialakulását.

Erre lesz szükséged:

  • gyógyszertári alkohol – legfeljebb 70%-os
  • fültisztító pálcika
  • E-vitamin-olaj

Mártsd a fültisztítót az alkoholba, majd tartsd úgy a kezed, hogy a tenyered befelé nézzen, és alaposan dörzsölgesd át a műkörmök hátulját. Ha már látszik alatta a saját körmöd, fordíts különös figyelmet arra a területre, ahol a kettő találkozik, mert, ha levegős a zselé, ide bármilyen szennyeződés bejuthat. Minden körömhöz használj új pálcát! Ha megvagy, moss kezet szappannal és langyos vízzel, és használj körömkefét az esetleges maradék szennyeződések eltávolítására. Végül dörzsöld be a körmeidet az E-vitamin-olajjal, hogy enyhítsd az alkohol szárító hatását.

  • Megosztás:
hirdetés